Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення щодо дотримання вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної"

Оголошення
06.04.2023

Вже більше року в Україні триває війна, громадяни гуртуються навколо єдиної загальнодержавної біди, допомагають військовим, підтримують один одного. У людей змінюється свідомість, відбувається переоцінка цінностей. Але, нажаль, такі зміни відбуваються не у всіх. Чому є підтвердженням наявність на території Лозівської територіальної громади вивісок та реклами на мові агресора. Серед свідомих українців, які вже провели переоцінку життєвих цінностей, все російське, зокрема і вивіски торговельних об’єктів, викликає несприйняття та огиду і вважається не допустимим у наш час.

Виконавчий комітет Лозівської міської ради звертається до всіх суб’єктів господарювання, які ведуть діяльність на території Лозівської міської територіальної громади, з пропозицією проявити свою громадянську позицію та вжити заходів щодо усунення існуючих порушень мовного законодавства.

Довідково:

Використання вивісок російською мовою є порушенням статті 28 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (далі за текстом  – Закону).

Порушення вимог Закону щодо застосування державної мови у сфері інформації для загального ознайомлення тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до статті 54 Закону кожна особа має право звернутися до Уповноваженого із захисту державної мови зі скаргою про порушення вимог Закону та щодо усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою.

Повідомити про порушення можливо на сайті Уповноваженого за посиланням - ПОВІДОМИТИ ПРО ПОРУШЕННЯ.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше