Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З керівником районного управління Держпродспоживслужби голова громади розглянув питання стихійної торгівлі та профілактики сказу

Новини
15.07.2024

Куплені з підлоги продукти загрожують здоров’ю мешканців громади, наголосив Лозівський міський голова Сергій Зеленський під час зустрічі з начальником Лозівського районного управління Держпродспоживслужби Андрієм Балагурою.

На нараді вирішили створити спеціальну комісію, що перевірятиме місця нелегальної реалізації.

Людей потрібно вберегти від можливих отруєнь та інфекцій – особливо в період спеки, наголосив голова Лозівської тергромади.

Ще один важливий напрямок співпраці, який обговорили під час зустрічі – профілактика сказу.

Минулої осені держпродспоживслужба, за підтримки громади, здійснила пероральну вакцинацію диких тварин. Паралельно проводять щеплення домашніх улюбленців. Протягом 2024 року на Лозівщині щепили майже 6,5 тисяч собак, біля 6 тисяч котів, понад 2 тисячі великої рогатої худоби та більше 200 інших тварин.

Сукупно ці заходи дали результат. Лозівщина перестала бути лідером Харківщини за виявленим сказом. Однак ця страшна хвороба не спить. Цьогоріч у Лозівському районі зафіксували вже 12 випадків. Лозівська громада сприятиме вжиттю профілактичних заходів. Кошти на паливо для проведення вакцинальної кампанії проситимуть виділити депутатів з бюджету громади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше