Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як голосуватимуть українці після Перемоги

Новини
14.04.2023

Громади Харківщини залучили до обговорення повоєнних виборів. Відкритий діалог відбувся 13 квітня. У ньому взяли участь керівники області, голови комітетів та підкомітетів Верховної Ради. Лозівську громаду представив секретар міської ради Юрій Кушнір.

Вибори в Україні проводитимуть після завершення воєнного стану,  однак законодавчо механізм ще не визначений. Його напрацьовують спільно з місцевим самоврядуванням.

 «Зараз питання стоїться, як організувати вибори так, щоб всі громадяни України мали рівну можливість – як обирати, так і бути обраними. У Лозівській громаді 12 тисяч переселенців. Наразі пропонують, щоб ці люди отримали  право голосу на місцевих виборах через півроку з моменту реєстрації або мали вибір – голосувати тут чи у рідній громаді», – зазначив Юрій Кушнір.

Українців, які забажають стати депутатами чи головами, перевірятимуть. Вже є ініціативи не допускати до виборів представників заборонених політичних партій та колаборантів.

Деякі законотворці непокояться і щодо виборців, які тривалий час були під окупацією.  Припускають, що вони можуть зробити не зовсім свідомий вибір та стати жертвами маніпуляцій.

Чимало питань виникає і щодо стану виборчих дільниць, адже у деяких громадах більша частина їх зруйнована. У Лозівській громаді  теж є пошкоджені ДВК – у Палаці культури та ліцеї №8.

Під час обговорення громади озвучили свої пропозиції. Їх мають врахувати у підготовці до виборів. Вони відбудуться вже після Перемоги України, яку наші захисники наближають щохвилини.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше