Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Водяники продовжують усувати аварійні ситуації на колекторах - на 3-му мікрорайоні та по вулиці Машинобудівників

Новини
14.04.2023

Щодо робіт на каналізаційному самопливному колекторі біля будинку 16 на 3-му мікрорайоні, аварійна бригада вже замінила понад 40 метрів труби, залишилося укласти ще 17, розповідає Віктор Купріянов, начальник цеху водовідведення ДП "Лозоваводосервіс".

Роботи з заміни труби ускладнюються на асфальтованих ділянках, деякі з них доводиться зрізати аби дістатися до зруйнованого колектору у землі. Після його заміни, за сприятливих погодних умов, комунальники проведуть роботи з благоустрою — упорядкують територію та укладуть зруйновані ділянки асфальту. Обвал залізо-бетонного самопливного каналізаційного колектору стався у п'ятницю, 7 квітня.

Ремонти на мережі водовідведення по вулиці Машинобудівників тривають з початку березня. На цій аварійній ділянці замінено 75 метрів труби, готують траншею для укладання ще 68. Наразі роботи з розкопування старого колектору, який пролягає на 7-ми метрові глибині, ускладнюються дощовою погодою, колісна техніка грузне, розповідає Віктор Купріянов. Як тільки грунт підсохне, роботи пришвидшаться.

Загальна протяжність колектору 800 метрів, від нього залежать повністю 6 мікрорайон та будинки №5, №6 на 9-му мікрорайоні. 28 березня на сесії міської ради депутати виділили на його ремонт 1 мільйон гривень.

Фахівці припускають, обвали колекторів – це наслідок ворожих обстрілів. Торік рф вдарила ракетами по електричній підстанції та Палацу культури, що поряд з колекторами.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський, питання допомоги з ремонтами колекторів, виніс на обласний рівень під час зустрічі з заступником голови Харківської ОВА Михайлом Харнамом.









2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше