Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вдвічі більше за норму: зливи заважають аграріям працювати в полі

Новини
26.04.2023

Сільгоспвиробники Лозівщини не встигають засівати ранні ярі культури та обробляти сходи від бур’янів і шкідників. Роботи уповільнюють зливні дощі та низькі температури. Про це повідомляють у Лозівській районній військовій адміністрації.

Станом на 20 квітня випало 77 мм опадів – за місячної норми у 39 мм.  На деяких полях утворилися долинки з водою. Сходи на цих ділянках мають ознаки вимокання, пригнічений стан та блідо-жовтий колір.

Через погодні умови сільгоспвиробники не мають змоги вчасно обробити посіви від буряну та шкідників. Гербіциди та фунгіциди потрібно вносити чітко дотримуючись регламенту, зокрема враховувати фази розвитку культури та температуру повітря. Порушення вимог веде до непоправних наслідків. Це може вплинути на обсяги виробництва та якість сільськогосподарської продукції.

У Лозівській РВА нагадали землекористувачам, що необхідно суворо дотримуватись «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні», а також техніки безпеки.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше