Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформація про державні програми фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують місця для ветеранів війни з інвалідністю

Оголошення
24.04.2024

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893 затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, який  визначає умови, механізм виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, а також її строки та розмір.

Суть програми полягає у працевлаштуванні людини з інвалідністю І або ІІ групи та облаштуванні для неї робочого місця. Після цього роботодавець може подати заяву про надання йому компенсації витрат за облаштування такого робочого місця.

Розмір компенсації такого облаштування для працівника І групи інвалідності не може перевищувати 15 мінімальних заробітних плат (встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається таке рішення) та становить наразі 106,5 тис.грн, для працівника з ІІ групою інвалідності –10 мінімальних заробітних плат та становить наразі 71 тис.грн.

Джерелами фінансування компенсації є кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та інших джерел, не заборонених законодавством.

Для отримання компенсації роботодавець подає протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю до центру зайнятості заяву щодо надання компенсації та копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання документів.

Компенсація виплачується протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на рахунок роботодавця.

За додатковою консультацією можна звернутися до Лозівської філії Харківського обласного центру зайнятості за телефоном 0999329880 (відділ рекрутингу та взаємодії з роботодавцями).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше