Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Держаудитори повідомляють про стан контролю у сфері закупівель за І квартал 2024 року

Оголошення
26.04.2024

          Державна аудиторська служба України та її територіальні підрозділи постійно здійснюють контроль за проведенням публічних закупівель. Заначений контроль відбувається у формі моніторингу та перевірки закупівель, що наразі відбуваються чи вже фактично проведені. Північно-східним офісом Держаудитслужби за І квартал 2024 року проведено моніторинг 200 процедур публічних закупівель та 2 перевірки закупівель на загальну суму понад 2 млрд грн.

            У результаті 129 моніторингів встановлено порушень по закупівлям на суму понад 1,3 млрд грн. За результатами проведених моніторингів по 21 процедурі закупівель аудиторами попереджено незаконні витрати бюджетних коштів на загальну суму понад 271 млн грн. За результатом складених аудиторами висновків про результати моніторингу закупівель розірвано 14 укладених договорів на суму 187 млн грн та скасовано результати 7 закупівель на 83 млн грн.

            За допущені порушення законодавства у сфері публічних закупівель Північно-східним офісом Держаудитслужби до адміністративної відповідальності притягнуто 10 посадовців та накладено штрафи на загальну суму 36 тис грн. Також, за поданням Офісу, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 осіб та звільнено з займаної посади 1 особу.

            Контроль за закупівлями та освоєнням бюджетних коштів є дуже важливим. Він має запобігти їх неефективному використанню через необґрунтовані рішення і дії замовників.

            Новина на сайті Офісу: https://khrk.dasu.gov.ua/ua/news/221

           Пресслужба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше